Stockholm Open.

Först och främst. Sorry för att inte ha uppdaterat er under veckan, men det har varit otroligt stressigt och mycket att göra. Det blir så en vecka som denna. Jag är ju så otroligt sällan i Sverige så när jag väl är det vill man ju hinna med och träffa så många vänner som möjligt. Så bloggen fick bli lidande... Det får bli en snabb sammanfatting nu. 

Jag har verkligen sett fram emot den här veckan sen Us Open när vi bestämde att vi skulle spela jag och Jonas. Jag hade höga förväntningar på hur kul det skulle bli, men ändå blev det så mycket mer än så. Jag hade inte insett vilket stöd vi skulle få om vi spelade bra. Som jag sa i mitt tacktal, det kändes som att spela en 5e avgörande Davis Cup match från och med kvartsfinalen. Stampet, skriken, applåderna... Tack, tack, tack för allt. Ni som kom och tittade och ni som helt enkelt bara höll tummarna. Tack för allt! Ni förgyllde våran vecka och gjorde den bättre än vi någonsin kunde tro att den kunde bli. 

Matcherna då...?

Första matchen blev väl inget vi hade räknat med. Vi trodde vi skulle gå in som underdogs i alla matcher och kunna spela avslappnat. Nu fick vi en öppen match och kände väl oss båda lite spända. Jag måste säga att jag var oerhört imponerad av Isak som jag tycker spelade tennis på en mycket hög nivå. Hoppas han kan fortsätta i den stilen. Det dubbelspelet kan räcka långt. 

Kvarten var ju helt annorlunda. Vi visste att det skulle gå fort. Dom har ett jävla löd i armen Gulbis och Tursunov. Ett slarvigt game i första set gjorde att vi tappade det. Sen höjde sig Jonas nåt så in i helvete. Vilken match han gör. Tycker han är bäst på plan. Helt klart. Underbart att se och ännu underbarare att stå bredvid honom och inte på andra sidan nät som jag alltid fick göra tidigare. Ett av mina skönare serveess på matchbollen måste jag erkänna.

Semin finns ju egentligen inte. Vi spelar en fruktansvärt bra dubbel och slår ett världspar rätt komfortabelt. Denna matchen är en av mina absolut roligaste matcher i min karriär. Vilket tryck det var. Att få vinna en sån match inför släkt, vänner och hemmapublik. Fy fan vad roligt!!!!!  Jag fick ju nästan glädjefnatt efter matchen och skuttade ut för att tacka publiken. Ja, skuttade.

Finalen då. Antiklimax får man väl säga. Jag gör ett riktigt pissgame vid 2-2 och efter det springer dom ifrån. Jag tycker inte vi spelar så värst dåligt efter det, men dom har svar på alla frågor vi ställer och vi är helt enkelt ett nummer för litet denna gången. Eller två nummer... 

Nu är det Davis Cup som gäller och vi ska slå Danmark. Eller försöka. För lätt blir det inte. 

Hur som helst. Tack igen för allt stöd! Ni som kom och hejade var underbara!!!

segerbild.jpg

 

First of all, sorry for not updating you this week. But I am barely in Sweden during the year so when I am, I want to meet my friends and see family. So this time, the blog had to suffer. So I will do a quick recap now.

I have really looked forward to this week since Us Open when we decided to do this. I had high hopes of how fun this week would be. But still it exceeded any of my wildest dreams. I had not realized the support we would get if we played well. As I said at the prize ceremony, it felt like playing a 5th deciding match in Davis Cup from the quarters on. The pounding of feet, the screams, the applause... Thank you, thank you, thank you for everything. You made this week more memorable than me and Jonas ever imagined.

What about the matches? 

The first match was something we didn't think of. We thought we would play all matches being the underdogs and simply play without any pressure. This was an open match and we both felt a bit tight I would say. But I have to say that I am impressed with Isak and the level of tennis he played. I hope he can continue like this. Playing doubles like that can get him far. 

The quarters was completely different.  We knew this was gonna be a big hitting match. They have a lot of power in their arms Gulbis and Tursonov. They ate their spinach as kids surely. One sloppy game in the first set made us lose it. Then Jonas stepped up. The way he played the second set and the superbreaker is amazing. He is the best player on court. It was wonderful to see and even more wonderful to stand next to him as it was happening and not across the net like I usually had to... On match point I hit one of my most satisfying aces of my career.

The semis is just too much. We play so well. Almost a perfect match and beat a top team pretty comfortably. This match is one of the most fun matches in my career. For sure. The atmosphere was amazing. To win a match like this in front of family, friends and home crowd...it is just amazing! I was so happy after the match the I skipped out on court to thank the audience. Yes, skipped...

And then the final. Well, a bit of a disappointment to say the least. We were never really close. I play a very bad game at 2-2 and lose my serve and from that point on they just pulled away. I don't think we play particularly bad after that, they are just to good for us on that day. They have answers to all the questions we ask. Too bad we could make it a bit closer at least, then you never know what would have happened. But too good.

Now it is time for Davis Cup and we are going to beat Denmark. Or try to beat Denmark. Because it is not gonna be easy. 

Anyway, thank you again for the support. You have been truly amazing!