Shanghai.

Det blev en kvalitétstimmes träning i morse med coach Scott Davidoff där vi körde en massa övningar och jag sprang skiten ur mig. Ran the shit out of me…ja det funkar ju. Eller inte. Igår körde vi på bra i två timmar. Jag försöker slita så hårt jag kan. Jag har redan nu fokus på nästa säsong och bryr mig inte jättemycket om denna mer. Dock vill jag ju självklart göra bra ifrån mig i dom tävlingar jag spelar såklart.

Bangkok var ju ett misslyckande. Hur bra dom än servade så ska vi ju inte förlora den matchen. Matchen i Peking var ju precis så tuff som jag trodde den skulle bli. Vi börjar bra och bryter dom till 3-2, sen spelar jag ett katastrof servegame. Blir breakade och det momentum vi hade försvann. Dom höjde sig och vi gick ner oss lite. Att vi förlorar 5 av 6 no ads hjälper oss inte ett dugg heller. Men jävlar vad bra dom spelade. Den där Nole kan nog bli någonting tror jag. Om han jobbar hårt…

Rolig match att spela på en överfull bana 1 dock. Alla kom ju naturligtvis för att se mig spela… Eeeeeeh!!! Ingen rolig match att förlora såklart. Två förstarundor i rad är ju aldrig bra. Men det är som det är.

shanghai-skyline.jpg

 

Nu är jag äntligen i Shanghai och om jag ska vara ärlig så är det skönt att lämna Peking. Shanghai är en mycket mysigare och roligare stad tycker jag. Det jag skrev i förra bloggen fick tydligen mer uppmärksamhet än vad jag trodde. Det blev visst en artikel här. Rätt sjukt egentligen. Jag beskrev ju bara sanningen. Luften var katastrofal tills dom gjorde att det började regna. Ja, dom gjorde så att det regnade. Allt för att det var en national holiday så då ville dom att det skulle vara bra väder. Rätt sjukt. Så nu får vi väl se hur dom reagerar på det jag skriver nu… Undrar om jag får lämna landet.

Shanghai är en av mina absoluta favorittävlingar. Dom gör ett fruktansvärt bra jobb här och behandlar alla spelare väl oavsett ranking. Alltid kul att komma hit! Jag ska spela med Jürgen Melzer här i Shanghai eftersom Mahesh ringde till mig innan Asien trippen och sa han inte kunde spela på grund av att han behövde jobba. Nu när Andy Murray opererade sig så blev det alldeles för mycket för honom att göra. Mahesh är Andys agent om ni inte visste det.

Sen misstänker jag att ni tennisintresserade inte kan ha missat nyheten om vem jag spelar med i Stockholm. Jag och Jonas Björkman får äntligen chansen att spela ihop. Vi pratade ofta om att spela nån tävling ihop på touren men vi hade ju båda partners som vi spelade med, så det gick inte. Nu när min säsong varit som den varit och min plan att kvalificera mig till London med så många spelare som möjligt inte funkat så var tillfället alldeles för bra för att inte göra det. Allt började i New York när jag, Bjösse och Thompa Jo käkade middag och vi satt och diskuterade om det skulle kunna funka. Jonas är ju alltid proffsig i allt han gör så han har tränat på bra det vet jag. Sen är han för skön när han hörde av sig till mig för att dubbelkolla att jag verkligen ville spela med honom. Då sa han att han är redo och han lyssnade Rocky soundtracket nu när han tränade…Eye of the tiger! There’s no easy way out! Sjukt kul ju.

robert-lindstedt-061.jpg

 

After another quality practice with coach Scott Davidoff today with tons of good drills before we jumped in a car and went to the airport. Yesterday me and Scottie got a good 2 hours in where he made me run all over the place. I am trying to practice as hard as I can. My focus now is already on next season as I don’t care too much for this one any more. But I obviously want to do well in my upcoming tournaments, but for next season…

Bangkok was obviously a failiure. No matter how good they served, we should not lose that match. The match in Beijing was as tough as I thought it would be. We start off pretty good and break them to 3-2. Then I have a disaster service game. They break and the momentum we had is lost. The fact that we lost 5 our of 6 no ads is not really helping us to win that match either. But they played very good, I havet to admit. Very, very good. That guy Nole might become good player one day if he works hard… (And if sarcasm is lost on you and you don’t get this, then just stay far, far away from my blog, please!!)

It was a very fun match to play though on a full, or overly full, court 1. Everybody came to see me of course…Ehhhh!!! Not a fun match to lose though. Two first round losses in a row is never good. But it is what it is.

Now I am finally in Shanghai and to tell you the truth, I am pretty happy to have left Beijing. I find Shangahi to be a much nicer and more fun city. What I wrote in my last blog actually got more attention than I expected. It even became an article or two. Pretty strange considering I only described the truth. The air was a disaster. Until they made it rain that is. Goverment controlled rain made the smog disappear all because it was a national holiday and they wanted nice weather for that. So strange… But now we will have to wait and see what reaction these words get. I hope I get to leave the country.

Shanghai is one of my absolute favourite tournaments to play. They do an increadible job here and treat all players well no matter what ranking. Always fun to come here. I’m gonna play with Jürgen Melzer here since Mahesh told me before I flew over to Asia that he had to work that week and had no time play. Now when Andy Murray had to have surgery he simply got too much work to do. Mahesh is Andy’s agent in case you didn’t know that.

 

7.jpg

And finally, I suspect you tennis lovers out there have not missed the news who I will play Stockholm Open with. Me and Jonas Björkman finally get the chance to play together. We often talked about playing a tournament or two together but it never really workde since we were both set with partners. But now when my season has been the way it has been and my plan to qualify for London with as many partners as possible has failed. Well, then the timing was too good not to do this. Everything started in New York during Us Open when me, Jonas and Thomas Johansson had dinner one night and we brought this up. Jonas is always professional in everything he does so I know he has been practicing well for this. And I loved it when he got back to me to tell me the tournament was ok with us playing and he wanted to double check if I really wanted to go through with it. Because he was really ready to do this and said he was listening to the Rocky soundtrack when practicing… Eye of the tiger! There’s no easy way out! Too funny!