Silly season.

Normalt sett brukar ju mitt silly season inlägg komma mycket tidigare än såhär. Men den här gången har allt varit mer komplicerat, så jag har inte kunnat skriva det. Dom sista bytena skedde väldigt sent på säsongen och vissa har väl till och med varit lite känsliga att skriva om. Så det var bättre att vänta några dagar extra än att skriva för tidigt tyckte jag.

Om ni inte visste det så ska ju jag spela nästa år med Jürgen Melzer. En kille som jag mött i en många, många år. Första gången vi träffades var när vi spelade Bundesliga i Tyskland för Krefeld. Då tyckte man han var en rätt talangfull grabb. Mycket har hänt sen dess. För oss båda.

Jag hade flera diskussioner med Horia Tecau om att spela igen så klart. Vi började prata redan i Hamburg när jag tog kontakten. Men Horia har andra planer för dom närmsta åren och kommer spela med Jean-Julien Rojer. Troligen blir det Juls som byter sida och ska returnera på forehand.

Efter det så var det mycket diskussioner med flera olika spelare, men mitt val föll på Jürgen för han är en så otroligt bra tennisspelare och fighter. Plus att han är en Grand Slam Champion. Det kommer bli lite ovant att spela med en singelspelare igen tyvärr, jag har inte gjort det sen jag spelade med Jarkko Nieminen. Och nu pratar jag inte om matcherna, utan om träningarna. Jag kommer ju få leta efter träningspartner varannan dag i alla fall när Jürgen ska köra singelpoäng. Men, spelar vi bra så är ju det skit samma.

Dom andra då?

Det blir två återföreningar nästa år. Den ena är Rohan Bopanna och Asiam-ul-Haq Qureshi. Den andra tar jag lite senare. Annars stannar några par ihop. Paes/Stepanek ska fortsätta. Dodig/Melo fortsätter ju naturligtvis. Jag vet inte vad spanjorerna ska göra om jag ska vara ärligt, men jag misstänker att Masters mästarna Marrero/Verdasco stannar. Granollers/Lopez vet jag inte om dom fortsätter, men det borde dom tycker jag. Självklart fortsätter dom två överlägsna paren för i år även nästa år, Bryan/Bryan och Peya/Soares.

Max Mirnyi har så vitt jag vet ingen partner för nästa år. Men det är för att han ska operera sig nu under off season. Han kände att han inte kunde lova något eftersom han inte visste hur hans fysik skulle vara.

Den andra återföreningen då? Den skedde så sent som i Shanghai. Zimonjic skulle fortsätta nästa år med Benneteau och Nestor hade gjort klart med Pospisil. Men efter en dålig höst så bestämde sig Zimo och Nestor att spela nästa år ihop.

Här kommer en sammanfattning om hur jag tror nästa år kommer se ut.

 - Lindstedt/Melzer

 - Peya/Soares

 - Bryan/Bryan

 - Paes/Stepanek

 - Zimonjic/Nestor

 - Marrero/Verdasco

 - Rojer/Tecau

 - Granollers/Lopez

 - Dodig/Melo

 - Bopanna/Qureshi

 - Fyrstenberg/Matkowski

 - Murray/Peers

 - Llodra/Mahut

Sen till sist har vi en otroligt glädjande nyhet. En comeback som vi alla är otroligt glada för att den sker. Efter sitt cancerbesked förra året är nu Ross Hutchins redo att göra comeback och kommer göra det med sin gamla partner Colin Flemming. 

-----------------------------------------------------

Normally my silly season entry comes much earlier than this, but this time things have been more complicated so I could not write it. The last few changes came very late in the season and some have even been a bit sensetive so I felt I could not write about them. Better to wait a few days extra than to write about too early about it.

If you didn't know it already, I am playing next season with Jürgen Melzer. A guy I have played for many, many years. We first met each other when we play Bundesliga in Germany for Krefeld. i remember thinking he was a pretty talented kid then. Much has happened since then. For both of us.

I had a few discussions with Horia Tecau of course about playing again. We talked the first time in Hamburg when I asked him for a chat. But Horia have other plans for the next few years and will play with Jean-Julien Rojer. Most likely Juls will be the one to change to the forehand side.

After that I had discussions with many players but I chose Jürgen cause he is such a great player and fighter. Plus the fact he is a Grand Slam Champion. It will be a bit weird to play with a singles player again, I have not done it since I played with Jarkko Nieminen. And I do not mean the matches, but the practices. Jürgen has to practice singles of course so we can't practice together all the time. But if we play good then who cares?

What about the others?

There are two reunions for next season. One is Rohan Bopanna and Asiam-ul-Haq Qureshi. I'll mention the other one a bit later. Some teams stay together like Paes/Stepanek, Dodig/Melo. I am not sure what the spanish boys are doing but I guess the Masters champions Marrero/Verdasco continues. I have not idea if Granollers/Lopez continues, but I think they should. Of course the two most dominant teams of the year will continue. Bryan/Bryan and Peya/Soares.

Max Mirnyi does not have a partner as far as I know. But that is because he needs surgery during the off season. He felt he could not commit to anyone without knowing how his fitness was.

What about the second reunion? Well, Zimonjic was supposed to continue next year with Benneteau and Nestor was set with Pospisil. But after a mediocre  fall they decided in Shanghai to play next year with each other.

Here is a of the teams I think will play together next year:

 - Lindstedt/Melzer

 - Peya/Soares

 - Bryan/Bryan

 - Paes/Stepanek

 - Zimonjic/Nestor

 - Marrero/Verdasco

 - Rojer/Tecau

 - Granollers/Lopez

 - Dodig/Melo

 - Bopanna/Qureshi

 - Fyrstenberg/Matkowski

 - Murray/Peers

 - Llodra/Mahut

And last but not least a comeback that makes me very happy. All of us are very happy to welcome Ross Hutchins back on tour. After his battle with cancer for the past year he is making a return with his old partner Colin Flemming.