Mör / Tender

Det är inte lätt att hitta nåt att skriva om under en off season. Men jag ska få ihop några inlägg innan året är slut. Har varit bedrövlig på det, jag vet. Blir ett inlägg hur man bestämmer sig för en dubbelpartner, topp 5 bästa matcherna och dom 5 sämsta plus lite annat hoppas jag.

Hur som helst. Just nu är det svårt att skriva mycket för att min hjärna fungerar ju knappt (vilket är normalt) men min fingrar orkar knappt trycka ner tangenterna på datorn. Försäsongsträningen är väl något av det tråkigaste en idrottsman kan göra. Speciellt när han är lite äldre och gjort det så många gånger förr. Jag alltså. Men jag är nöjd med hur det gått hittills. 

Dagarna börjar runt 08.00 och jag är inte tillbaka förrän 12 timmar senare. Hela dagen går åt att behandla och träna. Denna gången har jag lagt ner mycket mer tid än vanligt för att rehaba min rygg som har varit dålig mer eller mindre min hela karriär. Träningen har blivit en balansgång ju äldre jag blivit. Jag tränar inte mer nu, men jag tränar bättre. Mer kvalitativt. Och jag känner att jag håller på att bli starkare än nånsin. Sen om det är sant eller ej, det vet inte jag. Jag försöker lura mig att det är så i alla fall.

Men det här med att träna hårt är speciellt. Man blir mer eller mindre helt asocial. Man orkar inte. Äta, träna, sova. Mer finns inte på schemat. Och på kvällarna är man ju ett vrak i soffan. Man orkar knappt schamponera håret för att det är helt plötsligt så otroligt långt upp till huvudet...

Så nu börjar fingrarna titta tillbaka på mig för dom vill inte skriva mer, men dom vet att dom måste skriva detta på Engelska med och det trivs dom inte med just nu...

---------------------------------------------

It's not easy to find something to write about during the off season. But I will find a few things to write about still before the year is over. I've been horrible, I know. I'm gonna write one entry about how you decide for a doubles partner, top 5 matches of the year and the bottom 5 plus a few more things.

Anyway. Right now it is tough to write because my brain is barely working (which is normal) but my fingers barely have any energy to push the buttons on the computer. Pre season training is probably the most boring thing an athlete can do. Especially when you are bit older and you have done it so many times before. Like me. But I am pleased with how it is going so far.

The days start around 08.00 and I am not back until 12 hours later. The whole day is spent practicing and treating. This time I have spent much more time than usual rehabbing my back that has bothered me my whole career. Training has become more of a balancing act than anything else as the years have passed. I don't train more now, but I do it better. Better quality. And I feel I am becoming stronger than ever. Not sure if that is true or not, but at least I try to fool myself that that is the case.

The thing about training hard is a bit special. You become very anti social, you simply don't have the energy. Eat, train, sleep. There's just not time for anything else. And in the evenings I am simply a wreck in the couch. I barely have energy to shampoo my hair in the shower because all of a sudden my head feels like it is too far away from me.

My fingers are really tired now. They were tired already at the end of the Swedish part of the blog, so now they are really pissed off with me after writing the English part as well...