Bottom 5.

Dom 5 bästa och sämsta matcherna från säsongen 2012. Då tänker jag bara på min individuella prestation. Enklare att beskriva det liksom.  Jag börjar med dom sämsta så jag inte känner att jag vill hoppa från en bro när jag skrivit klart inlägget. Efter kan jag se fram emot dom bra matcherna ju.

 Tävling, partner, motståndare, resultat.

 

5. Doha, Nenad Zimonjic, Heuy/Inglot 2/6, 2/6.

 Här var det inte mycket som fungerade för mig och oss. Det var vår första match tillsammans, vi vill båda visa varandra att vi skulle spela fantastiskt ihop. Men allting knöt sig i den här matchen. Det kan lätt bli så i säsongens första match. Jag kommer ihåg att jag kände riktigt osäker på banan och hade svårt med var jag skulle stå. Hatten av för Treat och Dominic som spelade felfritt. Sinnessjukt bra spelade dom.

 

4. Eastbourne, Daniel Nestor, Matkowski/Nielsen 2/6, 3/6.

 Här hittade varken jag eller Daniel någon harmoni i vårat spel. Det var grus i maskineriet från första boll. Kändes obekvämt matchen igenom. Det var bara att checka ut tidigt dagen efter.

 

3. Franska Öppna, Daniel Nestor, Dasnieres de Veigy/Serra 6/7, 3/6

 Paniken som man kände i andra set var inte rolig. Mer eller mindre omöjligt att tänka klart när detta inträffar. Att den här matchen hände i en Grand Slam borde räcka till att hamna på första plats. Men nej, jag har ett par matcher där jag spelade myyyyycket sämre. Tro det eller ej. Men den här sved som fan. Satan vad dåligt.

 

2. Båstad, Daniel Nestor, Monroe/Stadler 4/6, 3/6

 Tror inte jag har returnerat så här dålig i någon match som jag gjorde i denna. Kändes fan som att jag inte kunde träffa banan även om jag trillade på den! Jag ville så gärna fortsätta det underbara record som jag och Horia påbörjade där. Klart att det skulle hända på bana 1 också.

 

1. Montréal, Daniel Nestor, Flemming/Murray 3/6, 0/6

 Fy satan vad jag kan vara dålig på tennis ibland. Nästan fullsatt centrecourt i Montréal. Jag hade spelat sjukt bra i dom två matcherna innan. Och nu är jag så dålig som bara jag kan vara. Man vill bara fly. Man vill ju spela extra bra för sin partners skull på hans hemmaplan och så blir det såhär. Nä, fy fan. Såna matcher gör att man vill sluta spela. Direkt. Innan man ens tackar för matchen.

Dom 5 bästa tar vi nästa gang.

 ---------------------------

The 5 best and worst matches of the 2012 season. And with that I only mean my individual performance. Easier to describe and write about. I’m gonna start with the bad ones so I don’t feel like I have to jump off a bridge after I have finished writing. After this entry I can look forward to writing about the good matches.

 Tournament, partner, opponents, result.

 

5. Doha, Nenad Zimonjic, Huey/Inglot, 2/6, 2/6.

 Nothing really worked in this match for me or us in this match. It was our first match together and we really wanted to prove to each other that we were going to play amazing together. But everything went wrong in this match. It can easily happen in the first match of the season. I remember feeling very unsure of myself and was really struggling with my positioning. Have to take my hat off though to Treat and Dominik , they played amazing in this match.

 

4. Eastbourne, Daniel Nestor, Matkowski/Nielsen, 2/6, 3/6.

Neither me or Daniel found any harmony in our games here. Things didn’t work from the first point. Felt uncomfortable the whole match. There was nothing left to do but check out early the next day from the hotel and get the fuck out…

 

3. Franska Öppna, Daniel Nestor, Dasniers de Veigy/Serra, 6/7, 3/6.

The panic I felt in the second set was not fun. More or less impossible to think straight when something like this occurs. That this match happened during a Grand Slam should be enough to put make it to first place, but there are a couple of matches where I played muuuuuch worse. Believe it or not. But this one hurt. Horrible match.

 

2. Båstad, Daniel Nestor, Monroe/Stadler, 4/6, 3/6.

 I can’t remember returning worse than I did in this match. I felt like I could not hit the court even though I fell and landed on it! I really wanted to continue the amazing record me and Horia started . And of course it happened on court 1 also.

 

1. Montéal, Daniel Nestor, Flemming/Murray, 3/6, 0/6.

 My god I can be horrible at tennis sometimes. Almost a full centre court in Montréal. I had played really well in the previous two rounds before this match. And then I was so horrible, as horrible as only I can be. All you want to do is escape. You want to play well for your partner in his home tournament so when you don’t it simply adds extra stress and you end up playing like crap. Matches like this makes you want to quit tennis. Straight away. Before you even shake hands.

The 5 best matches will come in the next blog.