Torsk och sjuk. /Lost and sick.

Efter en stark kämpamatch i första så kom vi inte riktigt upp i någon bra nivå direkt i andra matchen. Colin och Jonny spelade mycket bra och stadigt. Servade bra när dom behövde det.  Sen när det högg lite i ryggen i mitt första servegame i andra set och jag gör 4 dubbelfel. Ja, inte fan vinner man många matcher då. Även om vi torskade det gamet till fördel.

Ryggen släppte dock efter behandling och jag gick ut och spelade mixed på kvällen. Inte monstersugen direkt. 20.00 gick vi på. Då hade jag varit på anläggningen sen 09.30. Men dock kul att få möte Hingis. Hon har alltid varit trevlig och det är roligt att möta någon som verkligen använder hjärnan när hon spelar. Och jag var även imponerad över att hon inte hade problem med farten när jag servade. Normalt sett så får inte tjejerna över killarnas serve på grund av att det går för fort. Men hon inte bara fick över dom utan placerade dom bra. Det blev en rolig match till slut med fullsatta läktare.

Så efter att ha vunnit den matchen så blev torsk i mixed igår och det var Us Open för den här gången. Det gick väl lite som man hade trott eftersom man spelade med en ny partner och så. Ingen succé direkt.

Sen vaknade man i morse och klassiskt nog har man blivit förkyld över natten. Så blir det ofta när spänningarna släpper. Det brukade komma som ett brev på posten efter Davis Cup för några år sen när vi spelade i World Group.  Kom mer som en regel än ett undantag. Så jag stannar en dag till i New York för jag orkar inte flyga när jag känner mig så krasslig. Det blir bara värre av det.  

Nu blir det någon dags vila från tennisen, dock kommer jag fortsätta med min rehab. Sen blir det fokus på just Davis Cup i Bratislava. 

 

After a fighting through our first match we sadly didn't reach a decent level to threaten our opponents in the second round. Colin and Jonny played very well and served really well when they needed to. That and the fact i tweaked my back a bit in my first service game in the second set and hit 4 double faults doesn't really help. You don't win a lot of matches that way!!!  Even though we lost that game to advantage.

My back got better after a bit of treatment and I played mixed later the same evening.  I wasn't really motivated to play that match. We went on court at 20.00 and I had arrived at 09.30 that morning. Not the best of days. But it was actually fun to play Hingis. She has always been nice and it is always fun to play someone who really uses their brain while playing. And I was also very impressed how she handled the speed of my serve. Normally the girls can not handle a guys serve because of the speed. But not only could she deal with that, but she could also place the return where she wanted. In the end it was a very fun match with a full crowd in the stands.

After winning that match we lost yesterday and that was all she wrote for this time at the Us Open for me. I didn't really expect much this year having a partner only for this tournament and all. Not the best of Slams...

And of course I woke up this morning being sick. It happens pretty often once the pressure lets go and you put your guard down so to speak.  This normally used to happen to me after playing Davis Cup when we were in the World Group. It normally happened as a rule than an exception. So I decided to stay in NYC for another day until I feel better. I did not wanna fly feeling like this as I would only feel worse if I did.

So now I am gonna have a few days of rest from my tennis, but my rehab will continue as usual. Then focus will be on Davis Cup in Bratislava.