Sawa dee!

Eller nja, nu ljuger jag lite. Jag är inte i Bangkok än. Utan är i Istanbul och väntar på mitt flyg dit. Testade något nytt denna gången och åker via Istanbul.  Jag har aldrig varit i Turkiet så det blir ett land till man kan bocka av i sin resekalender. Eller räknas det när man bara varit på flygplatsen? Det gör inte det va? Fan.

Det var inte igår man var i Bangkok och ska jag vara helt ärlig så är jag inte alls sugen på att åka dit. Eller rättare sagt, jag är inte alls sugen på denna Asien trippen överhuvudtaget. Men då gäller det att vara professionell, eller låtsas vara professionell i alla fall. Vilket jag gjort. Jag har gett mig fan på att jag ska spela bra tennis dom sista veckorna på året och har tränat därefter. I Davis Cup var jag otroligt folkuserad på varje träning. Mer än vanligt. Dock lite mindre grinig än vanligt vilket är ett steg framåt. Kors i taket, jag utvecklas. Cross in the ceeling... Fan jag får lugna ner mig snart med dessa uttryck. 

Jag tror Bangkok var en av dom sista ATP turneringarna jag kvalade i i singel.  Jag kan inte komma ihåg så många fler efter det. Och hur fan såg man ut?!?

34261518._X9Z0610.jpg

Hur tjock är jag inte där?!? Och pannband som en pirat. Ja...mina looks har väl inte alltid varit så bra. Eller jag letar fortfarande kanske jag borde skriva.  Och inte nog med att jag såg ut som jag gjorde där, utan jag och Thomas Johansson torskade mot dessa stollar i kvarten:

34354411._X9Z1393.jpg

Det legendariska paret Johan "Nacken" Landsberg och Simon "Legolas" Aspelin. 

Jag har redan börjat planera min off season där jag ska träna som fan och köra rehab hela November och December. Jag ska försöka vara i mitt livs fysiska form i Januari. Försöka... För jag vill inte ha en sån här säsong till med mer smärta än vanligt. Jag kan gå in på det mer efter säsongen är slut. Vill inte prata om det nu. Men nu är det Asien som gäller. Bangkok, Peking och Shanghai. 

Den svenska ambassaden i Bangkok hörde av sig för nån vecka sen och dom bjöd in mig på fika. Sånt är trevligt och jag ser fram emot att åka dit. för att se hur det är att vara Svensk i Thailand.

bangkok_city-600x399.jpg

Ok, I am lying a bit, I am not in Bangkok just yet. I am right now in Istanbul waiting for my next flight to Bangkok. I tried something new this time and am flying via Istanbul. I have never been to Turkey so now I can cross that off my travel map. Or doe sit count when you have only been to the airport? Probably now. Damn it!!

I haven't been to Bangkok in quite a while and to be honest, I am not looking forward to it at all. I am not looking forward to go to Asia at all is more true. Just don't feel like traveling right now. But it is at times like these that you have to be professional. Or pretend to be at least. I have promised myself that I will play great tennis the last few weeks of the year and have been practicing hard to keep that promise. I started in Davis Cup where I pushed myself in every practice. More than usual. But also a little less grumpy which is a step forward. Cross in the ceeling. (Yup, that makes sense in Swedish.)

I think Bangkok was the last ATP tournament where I play qualies. I can't remember many more after that. And how the hell did I look? Top picture... Chubby and sporting a bandana like a pirate. My looks have not always been great. Or I am still searching for a great one I guess I should write. Not only did I look like a jackass, me and Thomas Johansson lost to the guys in the picture below. Legendary Swedish doubles team of Johan "The Neck" Landsberg and Simon "Legolas" Aspelin.

I have already started to plan my off season and I am going to practice really hard all of November and December to get into the best shape of my life in January. Or try to at least. I do not want another season like this with more pain that usual. I can go into that later when the season is over, I do not want to talk more about it right now. So now it is time for Asia. Bangkok, Beijing and Shanghai.

The Swedish Embassy in Bangkok got in touch with me a while back and they invited me for a fika. (Google it.) Things like this are nice and I am looking forward to going there to see about Swedish life in Thailand.