Peking. / Beijing.

Träningsveckan är över i Bangkok och klockan ringde 04.45 i morse. Gud vad trevligt. Jag är en katastrof på morgnarna, men när man fortfarande är jet laggad och 09.30 har känts som mitt i natten hela vecka,  ja då hade jag fan ingen koll alls på var jag var någonstans eller vad jag skulle göra. Som en zombie tog jag mig till flygplatsen och satte mig på flyget till Peking.

 Även om Bangkok sportsligt sett var bedrövligt så blev det en rolig vecka. Lite svårt att ha tråkigt kanske i en stad som den. Även om jag tycker att det blir lite för mycket rätt snabbt. En av roliga sak som hände måste jag dela med mig. Jag och några kompisar som jobbar för ATP gick ut och tog en drink i Onsdags. Vi sitter alla fyra i taxin, jag i framsätet,  chauffören stannar vid ett stoppljus tar fram en ficklampa och börjar lysa på min arm.. Hårig som man är är han väl chockad att se denna apa till människa. Men sen  sträcker han sig mot mig och smeker min arm och säger "Vely nice, vely nice". "Eeeeh, ok" svarar jag. Dom där bak blev helt tysta med. Sen när jag tror att det är så konstigt det kunde bli säger han "You big banana". "What?!?" frågar jag. "Yes, you big banana!" Bara i Bangkok... Alla ladyboy stories struntar vi i.

Nu är man alltså i Peking igen. I staden som stjäl dagar av ens liv varje gång man kommer hit och andas in det dom kallar luft. Det är sjukt vilken smog det är här. När vi skulle landa tittade jag ut genom fönstret och såg bara moln, eller vad jag trodde var moln, så misstänket vi hade en 20 minuter kvar att flyga. 30 sekunder senare landade vi. Undrar vilka sjukdomar som kommer dyka upp här om en 20 år...

Här flyger bollarna lite mer. Går lite snabbare. Men så brukar det ju vara när man går från inomhus till utomhus. Tyvärr, tyvärr är ju inomhus dom långsammaste underlagen numera. Synd tycker jag.

china smog 2013 FL8 biz distr.jpg

The practice week in Bangkok is over and my alarm rang at 04.45 this morning. Oh how nice. I am a disaster in the mornings. but when I am still het lagged and 09.30 in the morning felt like in the middle of the night, well then I had no fucking clue where I was or what I had to do when my alarm rang. Like a zombie I got myself to the airport and got on a plane to Beijing.

Even if Bangkok was horrible out of a sports perspective I still managed to make it a fun week. Kinda tough to have a boring time in a city like that. Even though I do feel like it gets too much to handle after a while. But I have to share a pretty funny story that happened Wednesday night. Me and a few friends from the ATP went out for a drink. All four of us are sitting in a cab with me in the passenger seat. We halt at a stoplight and out of nowhere the cabdriver pick up a flashlight and starts shining up and down my arm. As hairy as I am, I am thinking the man is in shock to see this human monkey. But then he reaches over and touches my arm up and down and says "Vely nice! Vely nice! "Eeeeh, ok" I answer. The guys in the back got real quiet at this point. And when I think this is as weird as it gets he says "You big banana!" "What?!?" I ask him. "Yes, you big banana!" Only in Bangkok... And I wont even mention the ladyboy stories.

So now I am in Beijing again. The city that cuts of days from your life every time you visit and breathe what they call air here.  It's a joke how smoggy it is here! When we were about to land today I looked out the window and saw only clouds. Or what I thought was clouds. So I thought we had about 20 minutes left of flying time. About 30 seconds later we land... I wonder what illnesses people will have here in about 20 years.

The balls are flying a bit more here than in Bangkok, so will take some time getting used to. It's a bit faster too. But that is how it is nowadays when you go form indoors to outdoors. Sadly the slowest courts today are the ones indoors. I think that is a shame.