Peking dags. / Beijing time.

Så då har vi tränat klart för denna gången. Match i morgon. Och inte det lättaste motståndet direkt. Djokovic/Wawrinka. Rätt duktiga på tennis dom två. Får se vad vi kan hitta på för att göra dom sämre. Några tips...?  Bra backhand båda två, va?

Annars så har jag nog fokuserat mest på hur jävla dålig luften är här. Det är helt sjukt. Hur mycket av ditt liv försvinner för varje dag du är här? Redan efter några dagar känner jag att man inte mår så bra. Blir yr när jag reser mig upp. Igår kunde jag inte återhämta mig mellan poängen på träningen utan andades tungt hela timmen. Om du snyter dig på kvällen blir pappret svart. Det är inte hälsosamt här.  Jag kanske borde fundera på till nästa år...

Mer än så har jag nog inte att berätta denna gången. För det händer inte så mycket här. Vi håller oss på hotellet mest eftersom ingen egentligen vill ut i den dåliga luften. Ok, om jag ska vara ärlig så har dom andra åren inte varit såhär dåliga som i år.  

Angående Davis Cup så har jag och förbundet diskuterat fram och tillbaka om lite olika saker. Jag har nu bestämt mig att spela matchen trots att vi har en 500 tävling den veckan. Inte det smartaste beslutet jag tagit med min ranking i åtanke men jag hoppas att det hjälper oss att klara av Danmark.

 --------------------------------

So we have finally finished our practices for this week. Tomorrow is match day. And not really the easiest opponents to be honest. Djokovic/Wawrinka. Pretty good at tennis these two guys. Let's see what we can do to make them a bit worse. Any tips? Both have decent backhands, right?

Other than that I have been thinking a lot about of how fucking bad the air is over here.  it's a joke. How much of your life disappears when you spend time here? Really? Already after a few days I feel that I am not doing to good. I get dizzy when I get up. Yesterday I couldn't recover between points in practice and was breathing heavily the whole hour. If you blow your nose in the evening, the paper turns black. It's just not healthy to be here. I should probably think about that next year...

I don't think I have too much more to write about this time. Nothing really happens this week. We spend most of our time at the hotel since we don't want to go out in the bad air. But if I should be honest, this year has been worse than the other years. 

About Davis Cup. Me and the federation have had some talks back and forth about different things and I have decided to play the tie even though ATP has a 500 tournament that week. Maybe not the smartest decision I have ever made with my ranking in mind but I really hope this puts us in a better position to beat Denmark.