Rostig. / Rusty.

Ja, det är alltid en lite mysko känsla att stå på en matchbana i början på säsongen. Rostig är ett ord som många använder. Och det är ju lite så, det känns inte direkt smidigt därute. Dock måste jag säga att det känts mycket sämre än vad det gjort i år. Brisbane var helt ok tycker jag även om det slutade rätt snöpligt.

Första matchen spelade jag och Kevin väldigt stabilt och jag kom på mig själv tänka under matchen att det här går ju alldeles för smidigt och kommer säkert ändras snart. Men nej, vi spelade stabilt och sjukt skönt med en vinst i första matchen. Det snöpliga kom i andra matchen. Vi spelar bra igen, väldigt stabilt och är aldrig hotade i våra servegame. Speciellt inte Kevin, satan vad han servar! Men vid 6/4, 5/4 och Kevin servar så händer vänder allt. Kevin servar tyvärr sämre och det finns en förklaring till det. Innan matchen fick jag värma upp med hans coach eftersom han hade lite feber. Otroligt schysst av Kevin att ställa upp och spela och jag sa till honom att han inte var tvungen såklart., men till slut orkade han inte. Efter matchen när adrenalinet runnit av honom så började han må mycket, mycket sämre. Nästa morgon såg han ut som om han hade brottats med sina kuddar hela natten och förlorat på tekniskt knockout. Han drog sig ur singeln på kvällen. Som sagt otroligt schysst av honom att ställa upp i dubbeln!

Det blev att dra till Sydney och förbereda sig där. Tyvärr blev det tuffast möjliga lottning mot tvillingarna. Men turneringen i Sydney var monstertuff i dubbel. Jag och Kubot gör en helt ok match mot dom. Ett slarvigt servegame av mig i första set gav 3/6 i baken. Sen i andra spelar vi verkligen upp oss och har flera chanser att ta med oss setet till ett supertiebreak. Men tar man inte chanserna mot Bob och Mike så får man betala för det. Varje gång.

Så nu är jag i Melbourne. Snabba ryck, 3 städer på några dagar. Jag bokade ett eftermiddagsflyg så jag kunde mosa kroppen ordentligt i gymmet på morgonen. Hatar att vara kvar på ett ställe där jag torskat plus att jag älskar Melbourne. Nu har jag några dagar på mig att finslipa Grand Slam formen. Eller grovslipa.

-----------------------------------------------

Yeah, it’s always a weird feeling to stand on a match court for the first time of the season. Rusty is a word that many guys use. And that’s kinda true, you don’t really feel smooth out there. But I have to honestly say that it has felt much worse than it has so far this year. Brisbane was totally ok even if it ended kind of abruptly.

Me and Kevin played very solid in the first match and I caught myself thinking that this is going too easy and it must turn around soon. But no, we played solid all the way and love the feeling of starting the year with a win. The abrupt part came in the second match. Me and Kevin play well again and we are never really threatened in our service games. Especially not Kevin, the man serves from a tree!!! But at 6/4, 5/4 and Kevin serving everything turns around. Kevin serves a bit worse and I feel his energy disappearing. There is an explanation for that. I had to warm up with his coach before the match because he had a bit of a fever. Really nice of Kevin to actually try and play this match at all. I told him I understood if he had to bag it of course. But in the end he didn’t have the energy for it. Not even 5 minutes after the match when the adrenaline had worn off a bit he started feeling much worse. The next morning he looked like he had had a fight with the pillows all night and lost by technical knockout. He pulled out of singles later that evening. Like I said, really nice of him to try and play the doubles!

So I flew to Sydney to prepare there. Sadly we got the toughest draw possible against the twins. But the tournament in Sydney is extremely tough in doubles and any draw would have been tough.  Me and Kubot play a good match against them. One bad service game from me in the first set meant 3/6 but then we play better and better. We have plenty of chances to take the second set and into a supertiebreak. But  if you don’t take the few chances you get against Bob and Mike then you pay for it. Every single time.

Now I am in Melbourne. The fast paced life of a tennis player. 3 cities in a few days. I booked a flight in the afternoon so I could give myself a monster workout in the gym in the morning. I really hate to stay somewhere where I have lost plus I really love Melbourne. Now I have a few days to fine tune my game for the years first Grand Slam. Or grovslipa. Google it. Impossible to translate.