Mitt livs svåraste match. / Toughest match of my life.

Rotterdam gick inget vidare. Jag var lite orolig att det skulle gå så om jag ska vara ärlig. Jag misstänkte att jag skulle få en liten idrottslig baksmälla. Matchen efter man vunnit något stort är en väldigt svår match att spela. Inte för alla, men för rätt många. 

Som sagt, tankarna hade gått i dom banorna så därför är jag förvånad att det gick som det gick. Jag förberedde mig precis lika bra som jag alltid gör, men minuterna innan matchen var jag inte speciellt nervös. Och det är inget bra tecken för mig. Inget bra tecken alls. 

Turneringen i Rotterdam var lite tuffare än  vanligt eftersom det är den enda 500 turneringen den veckan numera sen Memphis gått ner till 250 klass. Så fler dubbelpar spelade Rotterdam. Logiskt. Och det är en tuff lottning vi fick. Dom spelade bra och returnerade otroligt bra. Edouard och Julien vann välförtjänt även om jag tycker jag borde och skulle spelat flera klasser bättre.

På ett sätt var förlusten bra, för även om jag kände mig lite avtrubbad innan matchen så var jag fan inte det efter. Att förlora gör fan i mig alltid ont och jag hoppas kunna använda det som en kickstart för hardcourt svängen.

Nästa tävling blir Acapulco, nästan lika vackert som Rotterdam...eeeeeeh! En tävling som jag alltid velat spela, men eftersom den gått på grus så fanns det inte en chans att jag skulle åka dit. Nu är det en hard court tävling så då var det inget att tveka på. Speciellt inte eftersom Lukasz spelar singel där.

Fick ett sms av Jürgen Melzer häromdagen där han sa att jag kommer ha honom som motståndare i Acapulco. Hans behandlingar har gått mirakulöst bra och han är redo att spela igen. Dålig tajming sa jag åt honom, men fantastisk kul att han är tillbaka. Jag vet hur dåligt han har mått.

Port of Rotterdam.jpg
promotour_bahia_de_acapulco.jpg

 

Rotterdam didn't go so well. I was a bit worried that it wouldn't to be honest. I had a suspicion that I would get a sports hang over. The match after you have won something big is a very difficult match to play. Not for everyone, but for many.

Like I said, I had thought along those lines so I was surprised that it still went that way. I prepared just as well as I always do, but the minutes right before the match I wasn't nervous at all. That is not a good sign for me. Not a good sign at all.

The tournament in Rotterdam was a bit tougher than usual and it is normally very tough. It is not the only 500 category tournament for that week since Memphis has gone down to a 250. So most of the doubles teams played Rotterdam. Logical really. And we got a tough draw. Thet played well and barely missed a return. Edouard and Julien won fair and square but I just think I could and should have played a bit better.

In one way, the loss was a good thing, I think. I felt pretty numb before the match but I really didn't feel numb after it! Losing always fucking hurt and I hope I can use this loss as a kickstart to the hard court swing.

Next tournament is Acapulco. Almost as nice of a place as Rotterdam...eeeeeeeh! It's a tournament I always wanted to play but since it was on clay I never saw the reason to go there. Now though, it's a hard court tournament so I didn't really hesitate anymore. And the fact that Lukasz is playing singles there made it an easy choice obviously.

I got an sms from Jürgen Melzer the other day that said I will have him as an opponent in Acapulco. His treatments have gone miraculously well and he is ready to play again. I told him it is bad timing, but I am very happy that he is back in shape. I know how much he has been suffering.